Språk/language:

Första finalen av två för Gustav Malja

Finaldags för Gustav Malja – för första gången av två den här säsongen. Skåningens dubbla tävlingsprogram i Porsche Mobil 1 Supercup och Porsche Carrera Cup Deutschland ger dubbla avslutningar under hösten, och först ut är helgens Carrera Cup Deutschland-final på Hockenheim-banan utanför Heidelberg.

Malja beger sig till den tyska F1-anläggningen som 12:a i det sammanlagda förarmästerskapet, och som fyra i rookietabellen för årets nykomlingar. Som vanligt i PCCD-sammanhang ska två race köras; ett på lördag och ett på söndag. 

  • VAD? Deltävling 7/7, Porsche Carrera Cup Deutschland
  • VAR? Hockenheim, Tyskland
  • FÖLJS? Båda helgens race streamas live på Facebook och på www.racecam.de. Live timing på www.racecam.de. Löpande uppdateringar sker på Facebook.

 

”Det har varit en extremt intensiv säsong; detta blir min nionde racehelg på tio veckor. Det har gått fort i år och jag har lärt mig mycket. Nu hoppas jag att jag kan avsluta Carrera Cup Deutschland-säsongen på bästa möjliga sätt nere på Hockenheim – det är en bana jag tycker om. Målet är att göra min bästa helg i år och för att lyckas med det måste jag först och främst sätta ihop några bra kvalvarv. Jag är riktigt laddad och ser verkligen fram emot den här helgen. Full gas!” 

 

TIDSSCHEMA

Porsche Carrera Cup Deutschland
Deltävling 7 | Hockenheim (Tyskland)

Fredag 21 september
Fri träning: 14.15-15.15

Lördag 22 september
Kval: 10.25-11.00
Race 1: 16.35-17.05

Söndag 23 september
Race 2: 11.35-12.05