Språk/language:

Första pallplatsen för säsongen för Gustav Malja

Gustav Malja körde hem årets och karriärens första pallplats i Porsche Carrera Cup Deutschland vid helgens final på Hockenheim-banan.

Malja tog finaltillfället i akt att slå till med årets såväl bästa kval som race, och körde in som trea bland 31 startande i det första av helgens två heat på lördagen.

Malja tog målflagg bakom de båda Lechner-förarna Thomas Preining – som samtidigt utropades till mästare – och Michael Ammermüller, och var därmed racets bäst placerade rookie.

– Riktigt härligt, utbrister Gustav Malja. Vi har jobbat så hårt för det här hela säsongen, och att äntligen få stå på pallen i ett Porsche-race känns grymt. Vi har sett att den här potentialen har funnits en längre tid, men den stora skillnaden den här gången var kvalet. Jag lyckades sätta ihop mina varv där, startade långt fram, och då blev racet också betydligt enklare. Ett väldigt skönt resultat!

I Race 2, som kördes på söndagen, blev Malja sedan nia efter att ha tappat mark under ett stökigt förstavarv. Han fortsatte dock att visa prov på bra fart med varvtider bara ett par tiondelar långsammare än loppets allra bästa.

Skåningen, som tävlar för det tyska teamet Project 1, blir 12:a totalt i Porsche Carrera Cup Deutschland under sin debutsäsong i mästerskapet, bara 14 poäng från sjätteplatsen.

Med Porsche Carrera Cup Deutschland-säsongen nu till ända återstår bara en sista racehelg för Gustav Malja under 2018: Porsche Mobil 1 Supercup-finalen i Mexico City den 26-28 oktober.