Språk/language:

Gustav Malja till Mexiko för Porsche Supercup-final

Efter en högintensiv sommar har det varit lite lugnare för Gustav Malja den senaste månaden – men i helgen brakar det loss igen på högsta växeln när den stora Porsche Mobil 1 Supercup-finalen avgörs i en av världens största städer: Mexico City. Två race ska köras, ett på lördag och ett på söndag, och Malja hoppas kunna avrunda på topp – stärkt av sin pallplats i Carrera Cup Deutschland-avslutningen på Hockenheim i september.

Helgens tävlingar körs på Autódromo Hermanos Rodríguez, den högst belägna banan på kalendern med en altitud på 2200 meter över havet. Malja har aldrig tidigare tävlat på den tekniska anläggningen i hjärtat av den mexikanska huvudstaden, men är redo att axla den nya bekantskapen när säsongen nu når sitt klimax långt bort från den svenska höstkylan.  

  • VAD? Deltävling 9/9, Porsche Mobil 1 Supercup
  • VAR? Autódromo Hermanos Rodríguez, Mexiko
  • FÖLJS? Båda helgens race sänds live på Eurosport och Viasat Motor. Live timing på www.racecam.de. Löpande uppdateringar sker på Facebook.

 

”Nu har det varit uppehåll en månad och man har hunnit ladda om mer än väl. Det ska bli kul att komma tillbaka till Porschen i helgen, och dessutom på en ny, spännande bana. Det blir intressant att utforska den under den fria träningen och se var utmaningarna ligger. Den verkar ganska klurig, så det kan nog ta några varv innan man kommer in i det. Jag hade en bra Carrera Cup Deutschland-final på Hockenheim och självklart hoppas jag kunna bära med mig den formen till Mexico City. Detta är enda gången vi kör två race under en Supercup-helg, så det ligger extra mycket i potten. Jag känner mig redo!”

 

TIDSSCHEMA

Porsche Mobil 1 Supercup
Deltävling 9 | Mexico City (Mexiko)

Fredag 26 oktober
Fri träning: 23.00-23.45

Lördag 27 oktober
Kval: 18.25-18.55
Race 1 (16 varv): 22.00-22.35
LIVE: Viasat Motor & Eurosport 1

Söndag 28 oktober
Race 2 (16 varv): 17.15-17.50
LIVE: Viasat Motor & Eurosport 1