Språk/language:

Sex år senare – Gustav återvänder till platsen för första racingsegern

Lördagen den 9 juni 2012 tog Gustav Malja karriärens allra första bilracingseger. Serien i fråga var ADAC Formel Masters, föregångaren till det som senare blev tyska Formel 4, och platsen: Sachsenring. Nu, sex år senare, återvänder skåningen för första gången sedan dess till den östtyska racinganläggningen utanför Chemnitz – och denna gång är det säsongens näst sista deltävling för Porsche Carrera Cup Deutschland som står på programmet.

  • VAD? Deltävling 6/7, Porsche Carrera Cup Deutschland
  • VAR? Sachsenring, Tyskland
  • FÖLJS? Båda helgens race streamas live på Facebook och på www.racecam.de. Live timing på www.racecam.de. Löpande uppdateringar sker på Facebook.

 

”Sachsenring har en speciell plats i hjärtat. Jag minns väldigt tydligt den där helgen 2012 när jag tog min allra första seger – och faktiskt också den andra när jag vann igen dagen därpå. Det var starten för en fantastisk resa för min del. Jag har aldrig varit där sedan dess, så det blir kul att återvända i helgen. Porschen är stor, tung, och vrålstark, väldigt annorlunda mot det jag upplevde i ADAC Formel Masters 2012, och jag tror att det blir en rejäl utmaning att tygla den runt Sachsenring med alla sina krön och snabba, blinda svängar. Det ska bli kul och jag känner mig riktigt taggad!” 

 

TIDSSCHEMA

Porsche Carrera Cup Deutschland
Deltävling 6 | Sachsenring (Tyskland)

Fredag 7 september
Fri träning: 14.40-15.40

Lördag 8 september
Kval: 11.20-11.55
Race 1: 16.30-17.00

Söndag 9 september
Race 2: 11.40-12.10