Språk/language:

Tuff helg för Gustav Malja på Spa

 

Gustav Malja hade en tuff helg i Porsche Mobil 1 Supercup på Spa-Francorchamps och fick lämna de belgiska Ardennerna utan poäng.

Malja drog på sig en så kallad bromsplatta, en skada på ett av däcken på sin Porsche 911 GT3 Cup, i kvalet till söndagens race och tvingades starta loppet först från 20:e plats på gridden.

Från det utgångsläget var jakten i första hand ställd på ett poänggivande topp 15-resultat för Malja, vilket initialt såg ut att vara inom räckhåll när ett offensivt förstavarv lade grunden för ett rejält avancemang.

Den mödosamma helgen fortsatte dock när en sammanstötning förorsakade en sprucken kylare, som i sin tur innebar att kylarvatten läckte ut över Maljas framdäck. Skåningen föll tillbaka till en slutlig 16:e plats.

– En tung helg där tyvärr ingenting riktigt har stämt, säger Gustav Malja. Det började redan på den fria träningen där jag hade en väldigt märklig känsla i bilen, och det hängde med in i kvalet. Jag bromsade på mig och skadade ett av däcken, och efter det kunde jag inte sätta någon representativ tid. Jag försökte vara aggressiv i inledningen av loppet och det fungerade bra. Tyvärr sprack kylaren kort därefter och bilen blev i princip okörbar; jag hade tur som ens lyckades ta den i mål. Det här var verkligen inte min helg. Jag är väldigt revanschsugen och glad att nästa race bara är en vecka bort.  

Porsche Mobil 1 Supercup är tillbaka om bara en vecka, då på säsongens snabbaste bana: Monza i Italien.