Språk/language:

Video: säsongen 2015 så långt

Med fyra av säsongens nio deltävlingar nu avverkade – och med två veckor kvar till nästa sammandrabbning på österrikiska Red Bull Ring – har det blivit dags att friska upp minnet av vad som hänt så här långt i Formula Renault 3.5 Series 2015. Från debuten på Motorland Aragón till den första pallplatsen i Budapest; här är höjdpunkterna ur alla Gustavs race så här långt i år.

 

Motorland Aragón – Race 1

Gustav kvalar sensationellt in som tvåa till sitt livs första FR3.5-race, men stryks senare ur kvalresultaten på grund av en teknikalitet beträffande golvet på hans Strakka Racing-bil. Istället får han inleda säsongspremiären från 20:e och sista plats på gridden, men lyckas ändå ta poäng efter en rad omkörningar.


Motorland Aragón – Race 2

Ett monsunregn drar in över Aragón, och loppet rödflaggas. När det är dags för omstart väljer domarna att hålla kvar Gustav i depån, där bilarna stått uppradade, på grund av ett motorstopp. Gustav förlorar ett helt varv och är borta från kampen om poäng, men bjuder återigen på en bra show på en upptorkande bana.


Monaco

Gustav överraskar positivt i sitt första besök på Monacos trånga gator, och kvalar in strax bakom den betydligt mer erfarne teamkamraten Tio Ellinas. I söndagens race – det enda för helgen – tvingas dock båda Strakka Racing-förarna att bryta redan i första kurvan i en klassisk Monaco-incident.  


Spa-Francorchamps – Race 1

Ytterligare ett bra kval lägger grunden för en åttondeplats i helgens första race på klassiska Spa-banan; säsongens bästa resultat så här långt.


Spa-Francorchamps – Race 2

Ett problem med motorn får till följd att Gustav tappar fart på rakorna, och att han inte kan utmana på samma sätt som dagen innan. En dålig start och ett misslyckat depåstopp gör inte saken bättre.


Hungaroring – Race 1

Liksom vid premiären i Spanien får Gustav finna sig i att starta sist när lamporna slocknar i helgens första race i Budapest – den här gången efter att bara ha fullföljt två varv i det föregående kvalet. Precis som på Motorland Aragón lyckas han dock slå sig tillbaka upp genom fältet och rädda värdefulla mästerskapspoäng – på en bana erkänt svår att köra om på.


Hungaroring – Race 2

Så kom den till slut – säsongens första pallplats. En bra start och en offensiv förstakurva ligger till grund för resultatet, som också gör Gustav till loppets bäst placerade rookie bakom andraårsförarna Oliver Rowland och Matthieu Vaxiviere. Red Bull Ring nästa!